İngilizce Hazırlık Yeterlilik Sınavı ve Genel İngilizce Muafiyet Sınavı Nedir?

22 Ağustos 2024 Perşembe

Sevgili Öğrencilerimiz,
Üniversitemizdeki yabancı dil muafiyet sınavları, eğitim-öğretimin bir kısmının (%30 veya fazlası) İngilizce olduğu bölümlerdeki dil yeterliğinin ölçüldüğü “Hazırlık İngilizce Yeterlilik Sınavı”nı ve Yabancı Dil (İngilizce) I ve II derslerindeki bilgi birikiminizin yeterli olup olmadığının belirlendiği “Genel İngilizce Yabancı Dil Muafiyet Sınavı”nı kapsamaktadır. İlgili sınavlarda başarılı olan öğrencilerin hazırlık eğitimi görmelerine ya da Yabancı Dil (İngilizce) I-II derslerini almalarına gerek yoktur.
 
HAZIRLIK İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI
Yabancı Dil Hazırlık Programının zorunlu olduğu aşağıda belirtilen bölümlerin öğrencileri HAZIRLIK YABANCI DİL YETERLİLİK SINAVI'na girmeleri ZORUNLU olup, aksi takdirde bu sınava girmeyen öğrenciler bölümlerine hazırlık eğitiminden başlamayı kabul etmiş olurlar.
Yabancı Dil Hazırlık Programı Zorunlu Olan Bölümlerimiz şunlardır;
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi  Havacılık ve Uzay Mühendisliği (%30 İngilizce)
 Mühendislik Fakültesi  Makine Mühendisliği (%30 İngilizce)

 Bilgisayar Mühendisliği (%30 İngilizce)

 Elektrik-Elektronik Mühendisliği (%30 İngilizce)

 Endüstri Mühendisliği (%30 İngilizce)
 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi  Yönetim Bilişim Sistemleri (%30 İngilizce)
 
Yukarıdaki bölümlerin öğrencileri kendi bölümlerine geçmeden önce zorunlu İngilizce Hazırlık Programı’na katılmak zorundadır. Yukarıdaki bölüm öğrencilerinin bölümlerinde eğitime başlayabilmeleri için gerekli seviyede yabancı dil bilgi ve becerilerine sahip olup olmadıklarını ölçmek amacıyla Hazırlık Yeterlilik Sınavı yapılır. Bu sınavda başarılı olanlar; bölümlerinde eğitime başlar, başarısız olanlar ise hazırlık eğitimi görmek ve başarılı olmak zorundadır.
  • Hazırlık Yeterlilik Sınavı 16-17 Eylül, 2024 tarihlerinde yapılacaktır.
Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasında duyurular yapılacaktır. Yüksekokul web sayfasına http://ydyo.tarsus.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

Örnek sınav için tıklayınız!
 
GENEL İNGİLİZCE (YABANCI DİL I-II) SINAVI
Üniversitemizin zorunlu hazırlık programı olan bölümler haricindeki bölümlerine yerleşen öğrencilerimiz, ilk yılda Yabancı Dil (İngilizce) I-II derslerini almak zorundadırlar. Yeterli yabancı dil bilgisi olan öğrencilerimiz Genel İngilizce Muafiyet Sınavı’na katılarak bu sınavda başarılı oldukları takdirde bu derslerden muaf olabilirler. Bu sınav eğitimin tamamen Türkçe olarak yürütüldüğü bölümlerdeki öğrencilerin, öğrenim programlarının birinci yılında okutulmakta olan Yabancı Dil I ve II (Temel İngilizce I ve II veya bazı bölümlerdeki adıyla İngilizce I ve II) derslerinden muaf olmak için girilen muafiyet sınavını kapsamaktadır. Muafiyet sınavı, çoktan seçmeli 50 sorudan oluşmakta ve 60 dakikalık süreyi kapsamaktadır.
  • Genel İngilizce Muafiyet Sınavı 16 Eylül 2024 tarihinde yapılacaktır.
Sınavlarla ilgili ayrıntılı açıklamalar Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasında duyurulacaktır. Yüksekokul web sayfasına http://ydyo.tarsus.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

Örnek sınav için tıklayınız!


ÖNEMLİ NOT: İLERİ İNGİLİZCE I - II derslerinin yukarıda belirtilen sınavlar ile ilgisi olmayıp, İleri İngilizce I - II derslerinden MUAF OLMA DURUMU BULUNMAMAKTADIR!