EN | TR

Tarihçe

29/6/2021 tarihli ve 31526 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 4180 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Rektörlüğe bağlı olarak Yabancı Diller Yüksekokulu kurulmuştur. Yüksekokulumuz bünyesinde Yabancı Diller Bölümü ile Yabancı Diller Anabilim Dalı açılması, 04.08.2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında 2547 Sayılı Kanun'un 2880 Sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca uygun görülmüştür. Rektörlüğe bağlı Ortak Dersler Bölümü'nde yabancı dil derslerini yürüten öğretim elemanlarının kadrosu Yüksekokulumuza aktarılmıştır.
Yüksekokulumuz, kurulduğu günden itibaren üstlendiği misyon ve vizyona bağlı olarak, ilgili mevzuatlarda belirtilen yetki, görev ve sorumluluklar çerçevesinde hizmet vermektedir.