Hazırlık (İngilizce) Yeterlilik Sınav Duyurusu

22 Ağustos 2024 Perşembe

Sevgili Öğrenciler;
Tarsus Üniversitesi ailesine hepiniz hoş geldiniz!
Üniversitemizde öğretim dili %30 İngilizce olan ve Hazırlık Eğitiminin zorunlu olduğu programlara* yerleşen öğrencilerimizin aşağıda detayları verilen Hazırlık Sınıfı Yabancı Dil Yeterlilik sınavına girmeleri zorunludur.
Bu programlara yerleşen ancak sınavlara katılmayan öğrenciler ile yapılacak sınavlardan başarısız olan öğrenciler 1 yıl süreli hazırlık sınıfı eğitimi alacaklardır.
HAZIRLIK EĞİTİMİ YABANCI DİL İNGİLİZCE OLARAK A1 SEVİYESİNDE BAŞLAR. B1+ SEVİYESİNDE ÖĞRENCİLER HAZIRLIK EĞİTİMİNİ TAMAMLAR.
Hazırlık sınıfı eğitiminin azami süresi 2 yıldır. Bu süreler içerisinde hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayamayan öğrencilerin Üniversitemiz ile ilişikleri kesilir.
Yapılacak olan Hazırlık Sınıfı Yabancı Dil Yeterlilik Sınavından 100 üzerinden 60 ve üzeri puan alan öğrenciler başarılı kabul edilecek, hazırlık sınıfı eğitiminden muaf tutulacak ve yerleştikleri programların 1. Sınıf eğitimlerine başlayabileceklerdir.
İngilizce Yeterlilik Sınavı iki ana oturumdan oluşmaktadır.
  1. Oturum: Yazılı* – 16.09.2024 – 10:00 – 12:00
Hazırlık (İngilizce) Yeterlilik Sınavı Tarsus Üniversitesi, B Blok, Kat 2'de bulunan B303-B304 ve C blok, Kat 2'de bulunan C307-C308 no'lu 4 salonda yapılacaktır.
*Bu oturum; Dinleme, Kelime Bilgisi, Dil Bilgisi, Okuma ve Yazma becerilerinden oluşmaktadır.
  1. Oturum: Sözlü –   17.09.2024 – 09:00 – 17:00
(Sözlü sınav saatleri ve sınav giriş listeleri 1. Oturumdan sonra duyurulacaktır.)
Not: İngilizce Yeterlilik Sınavı yüz yüze yapılacak olup, sınav salonları daha sonra web sitesi (https://ydyo.tarsus.edu.tr/) üzerinden duyurulacaktır.
Yeterlilik Sınavı'na girme durumunuzu bildirir başvuru formu doldurmak için buraya tıklayınız.
Yeterlilik Sınavı’nın ne olduğuna dair detaylı bilgi edinmek için buraya tıklayınız.
Hazırlık Birimine dair tüm duyurulara https://ydyo.tarsus.edu.tr/ adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.
 
Tarsus Üniversitesi
Yabancı Diller Bölümü

 
*Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri